Mat & Dryck

Mat

Foto: Anders Tedeholm

Under festivalen kommer Motörfood från Karlstad och Spishyllan från Sysslebäck erbjuda god mat för hungriga festivalbesökare.

Spishyllan

Spishyllan startades från början som en liten mysig krog i Branäs, nordligaste Värmland. De ville erbjuda sina gäster/vänner mat som de själva gillade – ekologisk och närproducerad i så stor utsträckning som möjligt. På Spishyllan erbjuds en liten men naggande god meny – skapad efter humör & säsong, inspirerad av bygden, berget, skogen, älven och en massa annat som smakar och gör gott!

Till Västanå Folk Festival tar de med sig sin egen ”hemlagade” falafel med massor av färsk koriander, spiskummin & vitlök, serverad med mynta/tomatsallad, bröd samt en röra med friterad aubergine och en klick yoghurt.

De kommer även att servera en vegetarisk mumsig gryta med couscous.

Törsten släcker ni med Spishyllans ekologiska Lättöl Konstapôl eller mineralvatten.

Motörfood

Motörfood från Karlstad erbjuder snabbmat med fokus på näringsrikt innehåll. Deras måtta är vällagad mat på bra råvaror.

Till festivalen tar de med sig sin handgjorda korv med drag i (”Lemmykörven”) som serveras i stenugnsbakat surdegsbröd, som görs för hand på Carlibageri i Skoghall. Korven serveras med hemmagjord ölsenap och syrliga grönsaker.

Utöver Lemmykörven ges festivalbesökare möjlighet att smaka på deras War pig – en låda kött.

Mjukbakad karré som tillagas i ett dygn med tomat, chili, vitlök och anchochili. Till detta mjukbakas fläsksida med hemmagjord rub som serveras med vitlökskrutonger, chiliaioli , barbequesås samt härligt syrade grönsaker.

Eller varför inte känna sig som en riktig grottmänniska och gå på deras bomber; en kalkonklubba mellan 900 gr och 1 400 gr som tillagas i flera timmar i ugnen i bourbonbarbequesås.

Berättarcafé och bar

Inne i Berättarladan kommer Västanå Teater ha sitt café öppet med kaffe, fikabröd och smörgåsar. Det kommer även att finnas några barer inne i ladan som säljer öl och vin.