Västanå Folk Festival

Sophia och Magnus

Förra sommaren arrangerades Västanå Folk Festival första gången som två-dagars festival. Årets program bjuder på workshops, konserter och föreställningar samt två kvällar på Berättarladans stora scen med Magnus Stinnerbom & Västanå Orchestra med gästartister som Louise Hoffsten, Väsen och Göran Samuelsson. Det bjuds även på en hemlig gäst.

Förutom den stora scenen kommer en mindre scen att finnas i Berättarladans södra del ”Loftet”. Här kommer det under festivalen att hållas en dansföreställning av Kartellet och Ragnhild Furebotten och på kvällen bjuder folkmusikpartybandet Hoven Droven på rejält med röj.

Utanför Berättarladan bygger vi upp ett festivalområde med jamtält för umgänge och spontanspel, en bar samt matställen. Vårt café är öppet och det kommer att finnas fler barer på området. På Loftet har Alma Löv hjälp till att fixa en mysig lounge där festivalbesökare kan hänga med sina vänner och lyssna på bra musik.

Magnus och Sophia Stinnerbom är konstnärliga ledare för Västanå Folk Festival.

Magnus Stinnerbom

Förutom att komponera och arrangera musik till Västanå Teaters föreställningar har Magnus arbetat som musiker sen studenten. Som medlem i band som Harv, Hedningarna, Outhouse Allstars och Ale Möller Band, har han befäst sig som ett av de största namnen inom svensk folkmusik. Och som om det inte vore nog har han också turnerat med kända popartister som Moneybrother, Henning Kvitnes och Louise Hoffsten.

Sophia Stinnerbom

Som kapellmästare på Västanå Teater leder Sophia Berättarladans hyllade band sommar efter sommar. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Det Fynske Musikkonservatorium i Odense, Danmark, och har turnérat i olika sammanhang främst i Skandinavien och Europa under 20 års tid. Förutom Västanå Orchestra är Sophia medlem i bandet Stinnerbom/Stinnerbom/Dubé.

Västanå Folk Festival utvecklas med stöd från Region Värmland, Kulturrådet och Sunne Kommun.
Västanå Folk Festivals huvudsponsor är BOSE.

Konstnärliga frågor kan ställas till:
Sophia Stinnerbom, sophiastinnerbom@gmail.com, 070-690 26 70

Vid övriga frågor, kontakta:
Emma Hultcrantz, emma@vastanateater.se, 076-827 66 66
eller
Marjo Fjällsby, marjo@vastanateater.se, 070-795 4060